Eesti skautide XII SUURLAAGER TOIMUB 2021. aasta juulis!

Kõik skaudid olid ootel, mida toob endaga kaasa kevad ja kas praegustes tingimustest õnnestub meil viia läbi skautide suurlaager. Oma 15. mai koosolekul  kaasas suurlaagri meeskond arutellu kaks Tartu Ülikooli taustaga teadlast – Aare Abroi ja Rainis Venta – ning tegi väga tugevasti kaalutletud otsuse:  planeeritud ajal, 2021. aasta suvel, toimub suurlaager „Kaheksakand“. Argumente oli palju, kõlama jäid positiivsed argumendid:

  • me ei tea, milline on olukord 2022. aasta suvel, sinna on lükatud juba palju laagreid ja teisi noorteüritusi;
  • eelmisel aastal tehtud otsust jätta ära ESÜ tähtpäevalaager jõudis korraldusmeeskond hiljem kahetseda;
  • skaudid vajavad skautlikku suvelaagrit
  • ja mis peamine – skaut on alati valmis ja saab alati hakkama.

Üks on kindel – suurlaager „Kaheksakand“ tuleb omamoodi ning läheb ajalukku kui oma aja peegeldus. Me jälgime sellel hetkel valitsuse poolt kehtestatud piiranguid ning loodame teile pakkuda toredaimaid laagrielamusi. 

Viiruse laagrissse jõudmise ärahoidmiseks oleme välja töötanud riskianalüüsi, kus on kirjas hulgaliselt meetmeid.  Eesti Skautide Ühing ega laagri meeskond ei saa anda garantiid, et seda ei juhtu. Kõik sõltub meist, laagrilistest –  kui ausad ja üksteist hoidvad me oleme. Kõigi riskianalüüsi meetmetega saab tutvuda laagri kodulehel ja need tasub kindlasti läbi lugeda enne, kui teed otsuse laagrisse end kirja panna. Laagrisse registreerimisega kinnitad, et meie poolt pakutavad tingimused on vastuvõetavad ja laagriline on valmis neid järgima.

Suurim muudatus on see, et laagris jääb ära külalistepäev. Külalisi laagrisse ei lubata ja laagrilisi võetakse vastu vaid esimesel päeval. Kui sul on vaja laagrist vahepeal lahkuda, siis jääd ülejäänud laagrist ilma. Meil on soovitus leida kõigil skaudijuhtidel võimalus ennast veel enne jaanipäeva vaktsineerida. See kõik on selle nimel, et meie lastel oleks turvalisem. Praeguste piirangutega arvestades ei saa me korraldada ka perede all-laagrit ja lasteaeda. 

Laagrisse registreerimise soodustähtaeg kestab 31. maini! Endiselt kehtivad peresoodustused. 

Need, kes on ennast 15. maiks suurlaagrisse juba registreerinud, aga piirangutest tulenevad reeglid ei sobi, võivad laagris osalemisest loobuda ning laagriraha tagasi küsida. Selleks tuleb esitada 31. maiks ESÜle laagrimaksu tagastamise avaldus.

Parimate soovidega
suurlaagri meeskond

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga